Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η Συνταγή της Ημέρας!


Λαχανικά με Σουσάμι και Τεριγιάκι
Συνταγή για 4-6 άτομα






Υλικά:



1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο σε κύβους

1 φλιτζάνι καρότα σε διαγώνιες λεπτές φέτες

2 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένο σε μπουκιές

2 φλιτζάνια μπιζέλια (ολόκληρα)

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες

2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι, ψημένο

1/3 φλιτζανιού σάλτσα teriyaki



Προετοιμασία:

Πώς να ψήσετε το σουσάμι: Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σουσάμι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδήσει. Κατεβάστε αμέσως από την φωτιά.



Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο σε ένα γουόκ πάνω σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, το κρεμμύδι και τα καρότα. Ανακατέψτε για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το υπόλοιπο σπορέλαιο και τα υπόλοιπα λαχανικά. Συνεχίστε το συχνό ανακάτεμα για 5 με 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά (τραγανά). Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε στο γουόκ τη σάλτσα τεριγιάκι. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει η σάλτσα και αφήστε να ψηθεί για 1 λεπτό. Πασπαλίστε με το σουσάμι τα λαχανικά, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.



Σερβίρετε με ρύζι στον ατμό. Καλή Όρεξη!